Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι

Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι
Υλικά
● 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 50 γρ. νισεστέ
● 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
● 1 κουταλιά Vasilissa με Μέλι Δάσους και κομμάτι Κηρήθρας
● 1 πρέζα αλάτι
● 270ml χλιαρό νερό
● Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι μελιού:
● ½ φλιτζάνι Vasilissa με Μέλι Δάσους και κομμάτι Κηρήθρας
● ½ φλιτζάνι ζάχαρη
● ¼ του φλιτζανιού νερό
● 1 κ.γ.χυμό λεμονιού
Διαδικασία
1. Βάζουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά. Το σιρόπι πρέπει να έχει κρυώσει όταν ξεκινήσουμε το τηγάνισμα.
2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι για το τηγάνισμα, σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 35 λεπτά.
4. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά ενώ έχουμε έτοιμο ένα ποτήρι νερό δίπλα στην κατσαρόλα.
5. Βρέχουμε το χέρι μας στο νερό, παίρνουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την αφήνουμε απαλά στο καυτό λάδι. Προσέχουμε να μην την αφήσουμε από ψηλά για να μη πεταχτεί το καυτό λάδι.. Γεμίζουμε την κατσαρόλα και γυρίζουμε τους λουκουμάδες μετά από 2 λεπτά, όταν αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
6. Με μια τρυπητή κουτάλα βουτάμε τους ζεστούς λουκουμάδες κατευθείαν στο σιρόπι. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με όλη τη ζύμη.
Αφήστε ένα σχόλιο