Μελομακάρονα με Μέλι Vasilissa
-1140x400w.png)
Μελομακάρονα με Μέλι Vasilissa
Φτιάξτε τα πιο γευστικά και αρωματικά μελομακάρονα για τις γιορτές, χρησιμοποιώντας το εξαιρετικής ποιότητας μέλι Vasilissa. Η μοναδική του γεύση και τα αρώματά του θα απογειώσουν τη συνταγή σας!
Υλικά
Για τα μελομακάρονα:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/4 ποτηριού κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι μέλι Vasilissa
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
Για τη διακόσμηση:
Καρύδια τριμμένα
Μέλι Vasilissa για έξτρα γεύση
Εκτέλεση
1. Ετοιμάστε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Διαλύστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού πριν την προσθέσετε. Σιγά-σιγά, ρίξτε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
2. Σχηματίστε τα μελομακάρονα:
Πλάστε τη ζύμη σε μικρά οβάλ κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι, δημιουργήστε σχέδια στην επιφάνεια.
3. Ψήστε τα:
Ψήστε τα στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
4. Ετοιμάστε το σιρόπι:
Σε κατσαρόλα, βράστε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι Vasilissa.
5. Σιροπιάστε τα:
Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν, βουτήξτε τα ζεστά στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε πιατέλα.
6. Διακοσμήστε:
Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και περιχύστε με λίγο επιπλέον μέλι Vasilissa για έξτρα λάμψη και γεύση.
Συμβουλή:
Για ακόμα πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας στο σιρόπι ή στη ζύμη.
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!
Αφήστε ένα σχόλιο