Μελομακάρονα με Μέλι Vasilissa

Φτιάξτε τα πιο γευστικά και αρωματικά μελομακάρονα για τις γιορτές, χρησιμοποιώντας το εξαιρετικής ποιότητας μέλι Vasilissa. Η μοναδική του γεύση και τα αρώματά του θα απογειώσουν τη συνταγή σας!


Υλικά

Για τα μελομακάρονα:


1 ποτήρι ελαιόλαδο

1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1/4 ποτηριού κονιάκ

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό

Για το σιρόπι:


1 ποτήρι μέλι Vasilissa

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

Φλούδα από 1 πορτοκάλι

1 ξυλάκι κανέλας

Για τη διακόσμηση:


Καρύδια τριμμένα

Μέλι Vasilissa για έξτρα γεύση

Εκτέλεση

1. Ετοιμάστε τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Διαλύστε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού πριν την προσθέσετε. Σιγά-σιγά, ρίξτε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.


2. Σχηματίστε τα μελομακάρονα:

Πλάστε τη ζύμη σε μικρά οβάλ κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ταψί με λαδόκολλα. Με ένα πιρούνι, δημιουργήστε σχέδια στην επιφάνεια.


3. Ψήστε τα:

Ψήστε τα στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.


4. Ετοιμάστε το σιρόπι:

Σε κατσαρόλα, βράστε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το μέλι Vasilissa.


5. Σιροπιάστε τα:

Μόλις τα μελομακάρονα κρυώσουν, βουτήξτε τα ζεστά στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα και τοποθετήστε τα σε πιατέλα.


6. Διακοσμήστε:

Πασπαλίστε με τριμμένο καρύδι και περιχύστε με λίγο επιπλέον μέλι Vasilissa για έξτρα λάμψη και γεύση.


Συμβουλή:

Για ακόμα πιο έντονο άρωμα, προσθέστε λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας στο σιρόπι ή στη ζύμη.


Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!