Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Μέλι Vasilissa και Κακάο

Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Μέλι Vasilissa και Κακάο
Μικρές μπουκιές
αγνής απόλαυσης με φυσική γλυκύτητα από το μέλι Vasilissa!
Υλικά
1½ φλιτζάνι
ανάμεικτους ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια)
3 κουταλιές της
σούπας κακάο άγλυκο
½ φλιτζάνι
χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
3 κουταλιές της
σούπας μέλι Vasilissa
1 κουταλάκι του
γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές της σούπας
νερό (αν χρειαστεί)
Τριμμένη καρύδα ή κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τους
ξηρούς καρπούς:
Σε έναν
πολυκόφτη, χτυπάμε τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένοι (όχι
τελείως σκόνη).
Ενώνουμε τα
υλικά:
Προσθέτουμε στο
μείγμα τους χουρμάδες, το μέλι Vasilissa, το κακάο και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια κολλώδης ζύμη. Αν
χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό για να δέσει καλύτερα.
Πλάθουμε τα
τρουφάκια:
Με τα χέρια μας,
πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τις περνάμε από τριμμένη καρύδα ή κακάο για
επικάλυψη.
Σερβίρουμε
Τοποθετούμε
τα τρουφάκια σε χαρτάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να
σφίξουν.
Αφήστε ένα σχόλιο